West Side Invitational 2013

I lördags hade Peter Gustafsson och Eivind Bøymo Malm på Elvström Sails ordnat med en säsongsavslutning för deltagarna i West Side Cup, dvs för båtar med ett srs över 1,22.

Efter att ha avklarat ägarmötet för West Side Cup 2014 var det dags att inta båtarna, vilka för för dagen var GKSS´s Topper Omgea. Dessa båtar seglas normalt på två personer så det skulle bli en utmaning att vara tre ombord. Vi hade laddat för att segla gennaker med dessa båtar men det tilläts tyvärr inte. 20 lag hade anmält sig och då vi endast hade tillgång till 10 båtar delades lagen in i fyra heat.

West Side Invitational - på bryggan

Alla mötte alla i en grundomgång. Det blev tajta seglingar med många intressanta situationer. Efter grundomgången följde två semifinaler där de fem bästa i varje semi gick vidare till final. Team Ninja som bestod av Terese och Peter x 2 lyckades ta en av dessa 10 finalplatser, vilket inte är illa i detta tämligen rutinerade startfält.

WSI - från brygga till brygga

Topper Omeega racing

Starten i finalen blev tyvärr inte den bästa och vi kunde därför inte vara med och på allvar slåss om de bästa placeringarna. En fin avslutande läns gjorde i alla fall att vi fick en fight med Team Blur ända in över mållinjen. De slog oss till slut med ett par decimeter tillgodo och knep 8:e platsen. Vi blev således 9:a, vilket får anses som klart godkänt.

Topper Omgega

Grattis till vinnarna i Team Rebellion som till vardags seglar First 35.

Tack Peter  och Eivind för ett lyckat och trevligt arrangemang. Vi ser fram emot nästa år när det redan planeras för en efterföljande säsongsavslutningsfest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *