Uddevallaregattan 2015

Så fick vi då äntligen till det…

Vi har under de senaste åren haft planer att delta på Uddevallaregattan helgen efter Tjörn runt. Av olika anledningar har vi inte fått till det – förrän i år, då vi fick till det i dubbel bemärkelse och faktiskt också vann regattan.

Regattan seglades i väldigt lätta vindar på Byfjorden. Upplägget var två race med kryss-läns bana. Första racet var på gränsen att det gick att genomföra i de lätta vindarna men arrangörerna hade lyckats få till en bra bana som faktiskt gick att genomföra under rättvisa förhållanden. Vi slutade tvåa i detta race.

IMG_7063[1]

Lagom till andra racet hade det kommit lite mer vind och banan blev därför lite i kortaste laget. Det förmodade vindvridet uteblev och därför funkade kryss-länsbanan även här. All heder till arrangörerna och Micke och Co som fixade banan mellan seglingarna med Cheetah. Vi seglade i det närmaste felfritt i detta race och spikade och vann därmed också regattan totalt.

Topp 3:
1) J/92s Ninja, Peter Amundin
2) First 36,7 Racoon, Lars Niklasson
3) Farr 30, Estelle, Gunnar Olsson

Efter målgång bjöd arrangörerna på traditionsenlig ärtsoppa i klubbhuset. Vi kommer definitivt tillbaka nästa år. Lite tråkigt bara att detta var säsongens sista kappsegling med Ninja. Ser redan fram emot nästa säsong då vi ska höja ribban ytterligare ett par snäpp.

En extra kul grej är att vi med denna vinst klättrade rejält och tog hem en andra plats i Liros SRS Cup Nord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *