Snart racepremiär

Nu är det inte många dagar kvar till racepremiär för team Ninja. På lördag är det dags för Pater Noster Race som i år firar 25-årsjubileum.

Pater Noster Race 2015

Igår var sista dagen för att anmäla sig och innan eventuella efteranmälningar trillat in finns 63 båtar med på startlistan. Att detta race i år sammanfaller med Göteborgsvarvet har säker inneburit att några båtar inte kunnat ställa upp. För vår del har det inneburit vissa problem att få ihop en besättning men det ser ut att lösa sig. Intressant att sträckningen i år är från Stenungsund till Skärhamn vilket innebär delvis samma sträckning som Tjörn Runt senare i år. Känns rätt kul att få segla Hakefjorden åt ”andra hållet” där förra säsongen innebar ett par relativt händelsefattiga länsar.

Väderprognosen inför lördagen ser ju just nu helt ok ut.

DMI väder

 

Förra året gick ju helt ok jämfört med jämnsnabba och snabbare båtar. Däremot var de mindre båtarna helt klart gynnade och totalplaceringen blev därför inte så mycket att skryta över. Dags i år att få till en bra placering i PNR?

Ska man våga sig på att tippa en segrare? Båtarna delas in i startgrupper enligt SRS – 2015 grundstandard. Grupp I, SRS t.o.m.1,09. Grupp II, SRS 1,10-1,24. Grupp III SRS 1,25 och uppåt.

Grupp I, SRS <1,09
1) Accent Oskar
2) Chess Alphina
3) Scampi Fanny

Grupp II, SRS 1,10-1,24
1) X79 Margaux
2) Omega 30 Lova
3) Dynamic 35 Alladin

Grupp III, SRS >1,25

1) Farr 30 Mrs Freckles
2) First 35 Kwanza
3) Finn Flyer 36 Zlatan

eller….?

Inte helt lätt att plocka ut topp-3 per startgrupp vilket vittnar om en tuff konkurrens. Själva hoppas ni naturligtvis på att ta oss in på pallen i startgrupp II. Tippar Mrs Freckles som totalsegrare.

ett svartill “Snart racepremiär”

  1. Peter A skriver:

    Kan såhär i efterhand konstatera att mina topp-3 tips blev ganska bra. I lilla gruppen vann Oskar före Chessen och Scampin. Här hade jag gissat alla tre, bara med omvänd ordning på 1:an och 2:an. I mellanklassen hade jag missat Monkelusa men hade rätt på 2:an Lova och 3:an Alladin. I stora klassen var mina förhandstips inte fullt lika bra. Här satte jag bara 2:an Kwanza. Min tippade 3:a Zlatan kom dock aldrig till start.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *