Segling i USA?

Är nu ett par veckor sedan vi kom hem från en härlig semester på den amerikanska västkusten. Vi inledde med att besöka släkten i Seattle. Därefter flög vi ned till San Diego för att successivt ta oss norrut med bil längs med highway 1. Resan avslutades med några dagar i San Francisco.

Att segla på San Francisco bay i närheten av såväl Golden Gate som Alcatraz är ju något varje seglare bör få uppleva åtminstone en gång i livet. Hade därför vissa förhoppningar inför resan på att kanske kanske kunna få till en seglingstur. Lade ut en del krokar och tog hjälp av en del seglingskontakter här i Sverige som har känning ”over there”. Startade också en egen tråd på Sailing Anarchy. Fick en del svar men tyvärr inget som resulterade i något konkret. Verkar som vi helt enkelt hade dålig tajming med vårt besök i San Francisco. Helgen innan var det flera arrangemang där man  säkert hade kunnat få gasta på någon av båtarna. En av dessa häftiga arrangemang är J/Fest som arrangeras årligen.

Tyvärr blev det alltså ingen segling för min del denna gång men det innebär samtidigt att man har ytterligare en anledning att resa dit igen.

Detta var så nära jag kom denna gång…

USA 76

 

Färjan från Alcatraz

J105 och J122

Golden Gate Yacht Club

 

Mås och Golden gate

Sr Francis Yacht Club

Olson 30 och J/70

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *