Nutrition & motion

Igår gick Göteborgsvarvet av stapeln, vilket numera är världens största halvmaraton med 65.000 anmälda löpare. Terese deltog och genomförde loppet med bravur, trots en tryckande värme och en och annan regnskur. Barnen och jag stod strategiskt utplacerade vid Götaplatsen för att heja på mamma.

Gbg varvet

Uppladdningen och genomförandet av ett halvmaraton ställer vissa krav på vad man stoppar i sig. Det gäller att ladda kroppen med energi och samtidigt få i sig rikligt med vätska för att motverka uttorkning och kramper. Vi har under flera motionslopp hittat några favoritprodukter som funkar alldeles utmärkt även under segling.

Nutrition

Vitargo Electrolyte är ett pulver som spädes i vatten vilket blir en kolhydratrik sportdryck som dessutom innehåller en väl avvägd mängd mineraler och salter. Denna dryck funkar suveränt under långa och varma kappseglingar. Gör att man behåller skärpan och slipper huvudvärken.

Swebar´s powerbars är goda och inte minst lätta att äta, vilket man inte kan säga om alla energikakor. Den innehåller kolhydrater och protein som ger energi och lindrar hungern. Att den dessutom är svensktillverkad gör inte saken sämre. Obligatorisk på kappsegling.

Enervit sportabletter är goda att suga på och tillför mineraler och piggar upp. De förebygger kramp och ska enligt en säker källa vara grym i samband med förlossning.

Vi ska se till att ha dessa tre produkter ombord vid sommarens race för att ha en allert besättning.

En knapp vecka kvar till årets första kappsegling!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *