H-båts DM

I helgen fick jag möjlighet att gästspela lite i H-båt under DM i Stenungsund. Jag fick hoppa in som mittgast och tillsammans med Martin och Martin lyckades vi bli distriktsmästare i det 11 båtar starka startfältet.

H-båts DM

Roligt att få möjlighet att segla lite entyp som omväxling och extra roligt att få vara med i en av toppbåtarna. Som mittgast sköter man häckstag och travare på kryssen och sköter spinnakern på undanvindarna. Dessutom handlar det ganska mycket om att hänga ut ordentligt för att segla båten så plant som möjligt. Kan konstatera att H-båten är ganska obekväm. Sargen i vaderna är inte skön när man hänger ut fullt. Man har fått bra fart på båten (SWE 584) och var bl.a. SM 3:a förra året. Det nya krysstället från Edman stod väldigt fint och kändes lättrimmat. Man kör också med två fockar, en lättvind och en hårdvind, vilket såklart gör gott. Ett fockbyte mellan racen tar ca 5 minuter. Två fockar kanske vore något att satsa på för Ninja också?

DM guld

Det tog lite tid innan vinden kom men när det väl började blåsa fick vi kört fem härliga race under de två dagarna. Serien 1-2-1-(6)-1 gav en övertygande seger. Alla resultat här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *