Äntligen

I lördags fick vi mastat på även om vi kör med det skadade förstaget. Har inte fått klart när det nya förstaget kan levereras men det bör inte vara någon risk för säkerheten att kortsiktigt använda det gamla staget. Påmastningen gick smidigt med hjälp av Terese och svåger Peter. På vägen hem till Grönvik passade jag på att ställa in riggspänningen enligt Ultimate sails medium settings (Top 35, D1 17, D2 15) vilket har funkat bra som ett basläge. Väl framme i Grönvik fick vi på bom, kick, storsegel och fick kopplat in elektroniken. När detta var klart var det dags att åka till Göteborg för en trevlig 40-årsfest.

Eftersom det inte blev något Stora Oset race för oss i år så passade vi på att nyttja den inbokade tiden för en kvalitativ träning. Besättningen samlades kl 13. Lite kyligt med en nordvästlig vind på 7-10 m/s men väl under segel glömmer man snabbt det. Även om vi alla såklart var lite ringrostiga så märktes det tydligt att vi började på en högre nivå än tidigare år. Vi körde kryss- länsupplägg för att få träna mycket manövrar. Flera sättningar, gippar och nedtagningar blev det. Härligt med gott tryck i grejorna och vi toppade 11,1 knop utan hjälp av vågor. Eftersom vi har några i besättningen som gjort den lite märkliga prioriteringen att välja Göteborgsvarvet istället för Pater Noster race så passade vi på att rotera lite i besättningen också.

Foto: Daniel Lidsten

Foto: Daniel Lidsten

De som körde Stora Oset race verkar också ha haft en fin dag på havet med en härlig undanvindsrepa med byar upp  emot 16 m/s. En härlig video från First 35:an Rebellion kan ni se här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *