Allsvenskan i segling

Tillsammans med ett antal svenska klubbar startar nu Svenska seglarförbundet en Allsvenska i segling enligt tysk och dansk förebild. Ett riktigt roligt initiativ som man blir sugen på att delta i.

Konceptet är enkelt där seglingarna kommer att köras i sex helt nya J/70. Tre deltävlingar är planerade till 22-24 maj i Saltsjöbaden, 14-16 augusti i Malmö och 11-13 september i Stenungsund. En deltävling pågår från fredag 14:00 till söndag 15:00.  Båtarna kommer också att finnas tillgängliga för träning för de klubblag som deltar i Allsvenska.

Anmälan för klubbar är öppen från den 9:e februari, klockan 12.00, till den 20:e februari. Ett lag består av mellan 10 och 15 personer som kan/skall rotera under säsongen. Alla måste ha varit medlemmar i klubben minst 12 månader före första start.

De tre bästa lagen får göra upp en en Champions league som går av stapeln 17-19 sept i Sardinien, Italien.

Visst låter det kul!
Återstår att se om det går att få ihop 10-15 intresserade personer från ÖKK. Kravet på att ha varit medlem i klubben 12 mån innan första start kanske är förhandlingsbart såhär första säsongen. Hör av er om ni är intresserade.

Mer om detta går att läsa på Blur och på Svenska seglarförbundet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *